Сповіщення
Очистити все

Сталкерське радіо «Океан-222»

Taybenberg
Ранг:
Досвідчений
Роль:
Vip Сталкер
Угруповання:
Вчені
Записи:
23
Приєднався:
1 рік тому
Початок теми  
image

Вітаю, шановне сталкерське товариство.
Радіо Океан-222 вже стало невід’ємним атрибутом серії S.T.A.L.K.E.R., оскільки зустрічалося не тільки у трилогії, а й буде присутнє у прийдешньому S.T.A.L.K.E.R. 2. Пропоную вашій увазі мій досвід модифікації цього радіо, щоб осучаснити його надавши нових функцій й наблизити до ігрового вигляду.

image
Океан-222 у S.T.A.L.K.E.R.: Поклик Прип’яті (знайти такий Non Stop можете у S.T.A.L.K.E.R.: Call of Prypiat Legends of the Zone Vanilla Update)

image
Океан-222 у S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля

image
image

Справжній Океан-222

Отже, як будемо модифікувати прилад? Як бачимо, у S.T.A.L.K.E.R. 2 це радіо має підсвітку зеленого кольору на передній панелі. Можна встановити зелені світлодіоди, але це більше нічого не дасть, я хочу керовану підсвітку й можливість повного налаштування поведінки радіо. Тому будемо перероблювати радіо повністю. Давайте подивимося, що всередині.

image
image
image
image

Нутрощі радіо

Що будемо робити? Викинемо всі нутрощі й встановимо власну електроніку. Я вирішив змонтувати все на оригінальній монтажній платі, але випаяти більшість компонентів, щоб звільнити місце всередині, залишаться лише потенціометри, кнопки й світлодіоди, бо за допомогою них ми керуватимемо радіо.

Керуватиме радіо мінікомп’ютер Raspberry Pi 3 з аудіопідсилювачем IQAudio DigiAmp+, для зчитування вводів від потенціометрів та кнопок використаємо Arduino Nano й з’єднаємо їх за допомогою UART інтерфейсу, для підсвітки візьмемо RGB-стрічку WS2812. Живитиме систему блок живлення на 12В 5А.

Почнемо роботу.

image
image

Залишився лише кістяк від оригінальних частин

Ідемо далі. Встановимо RGB-стрічку.

image
image

Перші тести RGB-стрічки

Як бачимо, матовий пластик передньої панелі поглинає забагато світла, тому треба ще наклеїти алюмінієву фольгу, щоб світло розсіювалося краще.

image
image

Те, що треба

Ось, тепер світить добре. Тепер змонтуємо блок живлення, що живитиме аудіопідсилювача, а він у свою чергу живитиме Raspberry Pi й усі інші компоненти.

image
З блоком живлення на 12В 5А, праворуч стирчать дроти RGB-стрічки

А тепер потрібно припаяти дроти до вузлів радіо, які лишилися. Виглядає не дуже естетично, головне що роботу виконує. Фактично це вперше в житті я паяв щось серйозне.

image

Купа дротів, а далі буде ще більше

Проводка є, блок живлення є, встановимо Raspberry Pi, Arduino і під'єднаємо до них дроти.

image

Ось так це все виглядає в купі

Лишається зібрати і запустити.

image

Зібраний Океан-222 з кіберпанку

Про програмну частину багато не розповідатиму, її завжди можна розширити чи переробити. Простір для творчості великий і навіть на момент написання цього матеріалу я ще не реалізував усі свої ідеї. Розповім, як воно працює загалом.

image
image

Пронумеровані органи керування

1 – Ручка налаштування яскравості підсвітки.

2 – Зарезервовано.

3 – Ручка налаштування гучності.

4 – Ручка налаштування «частот».

5 – Кнопки й індикатори перемикання смуг «частот».

6 – Кнопки й індикатори перемикання режимів підсвітки.

7 – Кнопка увімкнення/вимкнення.

8-11 – Ручки тонкого налаштування (8 – налаштування системної гучності, інші зарезервовані).

Зарезервовані вузли я лишив для майбутніх оновлень. Введення ручок (потенціометрів) й кнопок зчитує Arduino Nano, після чого надсилає дані на Raspberry Pi по UART, програма в ньому і вирішує як реагувати на всі події. «Частоти» є не справжніми, а імітованими, тобто під певні рівні потенціометра зав’язані певні аудіодоріжки, а в проміжках між ними відтворюється звук статики, кнопки перемикання смуг «частот» вмикають той чи інший плейлисти, про поточний плейлист сигналізує відповідний світлодіод. Те ж саме з кнопками й світлодіодами перемикання режимів підсвітки.

А відеодемонстрацію як все працює можете переглянути нижче:

Як вам ідея синхронізації цього радіо з радіо в S.T.A.L.K.E.R. 2? Дякую, що дочитали до кінця. Діліться своїми враженнями у коментарях.

Цю тему було змінено 2 місяці тому 2 разів користувачем Taybenberg

MqM, Ladeor and Vasco da Gama reacted
Цитата
Vasco da Gama
Ранг:
Новачок
Роль:
Адміністратор
Угруповання:
Чисте небо
Записи:
22
Приєднався:
2 роки тому

Крутяк!!!

Stalker-News Team

ВідповіcтиЦитата
  Ladeor
Ladeor
Ранг:
Новачок
Роль:
Сталкер
Угруповання:
Бандити
Записи:
1
Приєднався:
6 місяців тому

Дуже гарно. Теж хочу собі таке. Треба встигнути купити таке радіо, ще до того, як всі розкуплять після виходу сталкеру 2.

Цей допис було змінено 2 місяці тому користувачем Ladeor

ВідповіcтиЦитата
Lt.Dismorales
Ранг:
Новачок
Роль:
Сталкер
Угруповання:
Вчені
Записи:
1
Приєднався: